Saavutettavuusseloste

Biobisnestä -verkkosivuston saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Biobisnestä verkkosivustoa www.biobisnesta.fi. Seloste on päivitetty 2.6.2021. Palvelun saavutettavuuden on arvioinut Suomen metsäkeskus.

Biobisnestä -palvelu on poistumassa.

Palvelun saavutettavuus

Sisällön nykyinen saavutettavuus: Vastaa osittain WCAG 2.1, AA-tason vaatimuksia.

Tunnistetut saavutettavuuspuutteet

Biobisnesta-verkkopalvelu on poistumassa. Saavutettavuusongelmia korjataan resurssien mukaan, mutta merkittävää lisäkehittämistä ei ole mahdollista tehdä palvelun elinkaari ja kohtuuton rasite huomioiden.

Sivuston käyttäminen

Sivua suurennettaessa 200 prosenttiin osa linkkien tekstistä menee kuvan päälle, sisältöä voi jäädä toisen sisällön alle tai se ei näy kokonaan. Joissakin osioissa tekstiä ole erotettu riittävästi taustalla näkyvästä kuvasta ja voi aiheuttaa levottomuutta. Tekstin rivitys ei toimi kaikissa sisältöosissa ruudunlukijalla oikein.

Sivustolla on käytetty erottimia, mitä ei ole piilotettu ruudunlukijalta.

Päänavigaation alavalikoiden ruudunlukijatoiminnassa keskeisiä puutteita (valikon tila). Näppäimistökohdistin pysähtyy jossain sivun sisällöissä tarpeettomasti.

Sivujen sisältö ja liitteet

Otsikkohierarkian johdonmukaisuudessa on puutteita, osalla sivuista puuttuu pääotsikko ja osa sisällön otsikoinnista puuttuu. Osa linkeistä ei ole riittävän kuvaavia tai linkit ovat vain pitkiä ja vaikealukuisia osoitteita.

Osalla kuvakkeista puuttuu selite, niitä ei ole saatavilla tekstimuodossa tai kuvaa ei ole merkitty koristeelliseksi. Osa kuvien vaihtoehtoisesta tekstistä voisi olla kuvaavammin muotoiltu. Osassa kuvia on esitetty myös tekstiä. Kuvaajia tai graafeja esittävissä kuvissa, selitteet ovat liian pieniä kuvan pienuuden vuoksi, eikä arvojoukkoja kuvaavien värien erot toisiinsa ole riittäviä.

Twitter-upoke aiheuttaa näppäimistökäyttäjille tilanteen, missä joutuu selaamaan useita twiittauksia läpi, ennen kuin pääsee pois upokkeesta.

Sivuston sisältö, joka ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • Sivustolla on joitakin ei-saavutettavia PDF-tiedostoja, jotka on julkaistu ennen 23.9.2018 ja ei-saavutettavia videoita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.
  • Sivustolla on joitakin ei-saavutettavia PDF-tiedostoja, jotka eivät ole Suomen metsäkeskuksen tuottamia, rahoittamia tai valvomia.
  • Osa ei-saavutettavista tiedostoista tai videoista on lisä- tai tukimateriaalia, eikä ole asioinnin kannalta välttämätöntä.

 

Muut lisähuomiot

Osa palveluista nojaa kolmannen osapuolen palveluihin. Twitter-upokkeen toiminta voi olla näppäimistöllä hankalaa: twiittejä on upokkeessa useita ja niiden selaaminen vie runsaasti aikaa.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivuillamme?

Kerro havaitsemastasi puutteesta meille, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Puutteen ilmoittaminen tehdään palautelomakkeella.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastaamme 14 päivän kuluessa. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000